Åmål 8/6-2011

04.01.2020

Snö ´Messi´
Snö ´Messi´ bor kvar i Åmål hos Ankie och Arne, deras två barn och pointertiken Rihem´s Katla. Inte dåligt att gå från noll till två pointrar i huset och skaffat hundgård på nio månader, bra jobbat. Det måste tyda på att de tycker pointer är en trevlig ras. Snö är jag delägare i tillsvidare, så tanken är att vi ska träna, jaga och förhoppningsvis tävla tillsammans med Snö, Flo och Julius. Plötsligt finns det någon på hemmaplan att dela intresset med vilket gör att det känns roligare och som jag verkligen uppskattar.

Nicke Nyfiken
Nicke Nyfiken bor hos Ulrika och Åke Olsson i Butorp i Värmland. De är en stor och aktiv familj med många barn, tre spaniels och två jaktgolden. Den på bilden fick nio valpar för två veckor sedan. Nicke kommer verkligen att bli testad då familjen både jagar på egna marker och tävlar på prov. Eftersom det är deras första stående hund blir det intressant att jämföra likheterna och olikheterna med spanielhundarna. Var och hälsade på förra veckan och Nicke var en stilig ung pointer. Ska bli intressant att följa honom.

Veni Vidi Vici ´Julius´
Julius bor i Östersund hos Marlene Berner som är aktiv som ringsekreterare på utställningar runt om i Sverige. Marlene har haft två hundar från oss tidigare, Pete Sampras -96 och Vince -99 som båda var premierade på både prov och utställning. Pete Sampras blev Sverigemästare på utställningen i Stockholm -02, tror jag det var. Nu i höst är Julius hos mig ett par månader.

Winn
Winn bor i Vänersborg hos Lotta och Jan Pettersson och deras två settrar. Winn är deras första pointer så det ska bli intressant och höra vad de tycker, om de upplever någon skillnad mellan setter och pointer.

Kajsa Kavat
Kajsa Kavat bor i Ornäs söder om Falun hos Annie och Carl Widman och deras Basset Artesien Normand. Kajsa kommer att få jaga både i hemmaskogar och på fjället i Ljungdalen och visa upp sig i utställningsringen.

White Ear ´Pan´
White Ear bor i Skåne och Skövde hos Stig Åseskog som köpte en valp av oss 1988 efter Ringa och Laredo Del Vento. Alltid roligt när valpköpare återkommer. Stig är uppväxt med pointer och har haft pointer hela sitt liv, så lycka till med din nya kelgris.

Tackla
Tackla bor i Sundsvall hos familjen Salomonsson. De har också köpt en valp av oss tidigare, efter Flo-Jo och Offerdalens Cliff. Tackla får det bra med både matte och husse som jagar och döttrar som hjälper till. Tyvärr var matte sjuk när de hämtade Tackla.

Flo-Jo II
Flo-Jo II stannar kvar här hemma och mattes dröm om en svart pointer har gått i uppfyllelse. Flo har varit på Vemdalsskalet och hälsat på ´gammelfarmor´och haft den första fjällkontakten.